Kate's Journal

Friday, January 25, 2008



Tajemství lásky

Ať už vaše zdi vyrostly potlačováním vašich potřeb, nebo zatajováním, jak hodně vám na někom skutečně záleží, důsledek je stejný: izolují vás od něčeho, co jejich existenci dělá zbytečnou-od léčivé moci lásky. Žijete-li za ochrannými emocionálními zdmi, obětujete velmi důležitou svobodu: svobodu milovat, kdykoliv se vám zachce. Vašemu životu vládne strach z odmítnutí, ze ztráty, z osamělosti.
Všechny ty zdi, které vás oddělují od jiných, vás také izolují od vašeho vlastního já, a tím se pro vás přirozeně stává mnohem obtížnější mít rádi sami sebe a líbit se sobě samým. Největší obětí, kterou děláte tím, že od sebe odháníte lásku, je oběť naplno prožívaného života. Věřím, že většina lidské deprese, bídy a nespokojenosti má kořeny v potlačování emocí. Jedním z velkých přínosů toho, že zůstanete přístupní všem svým emocím, je skutečnost že:

to, co dokážete cítit, můžete i léčit.

Nejsou-li přítomny city, izolujete sami sebe od ostatních i od sebe samých. Stanete se otupělými a záhy zjistíte, že jste polapeni svými myšlenkami, a marně se snažíte najít cestu ven. Právě díky emocím je život spontánní a vzrušující. Bez nich nemá vaše vnitřní já šanci vyjít ven a vyjádřit svého ducha a krásu.

Čím víc cítíte, tím plněji žijete.

Zajímáte-li se o životy slavných, určitě víte, že mnohé tvůrčí osobnosti žily životem plným vášně a silných emocí. Jsou to právě city, díky kterým jsou velcí umělci, spisovatelé a hudebníci schopni oživit své vnitřní vize, aby se o ně mohli podělit s ostatními. I ve vás je vnitřní krása, která se dožaduje vyjádření. Jestliže svou lásku necháte zazářit, budete se cítit dostatečně jisti sami sebou v tom, že své vnitřní já můžete nechat vynořovat se ještě dál: že můžete tvořit, chopit se šance, pokusit se o něco nového, nebývalého.

Začnete vytvářet spojení se sebou samými tím, že si přiznáte pravdu o všech svých pocitech. Dopřejte si je prožívat. Některé mohou být dost bolestné nebo hrozivé, protože jsou příliš silné. Vy jste ale mocnější než váš strach, a když si toto uvědomíte, učiníte tím první krok k jeho překonání.

Pamatujte si, že když se rozhodnete milovat, vždy můžete jen získat. Rozhodnete-li se otevřít svým emocím a netajit je před sebou ani před světem, vždy zvítězíte. Čím víc cítíte, tím větší část sebe samých dáváte ostatním a tím víc vás lidé mohou milovat.

TAJEMSTVÍ: láska je bezpečná, když víte, jak ji používat.

Stejně jako všechny ostatní mocné přírodní síly lze lásku využívat tak, aby ubližovala nebo uzdravovala. Vy se ji můžete naučit používat tak, abyste sami pro sebe i pro lidi kolem sebe dokázali vytvářet radost. Zpočátku to nebude snadné. Celá léta jste možná strávili tím, že jste od sebe lásku odháněli. Možná se vám bude zdát snazší nechat to být a nadále zůstat zavřeni ve své skořápce než riskovat a znovu otevřít své srdce. Mějte však na paměti:

POKAŽDÉ, KDYŽ PŘESTANETE MILOVAT, ČÁST VÁS UMÍRÁ.
POKAŽDÉ, KDYŽ SE ROZHODNETE ZNOVU MILOVAT, ZNOVU SE OTEVŘÍT, DOSÁHNOUT SPOJENÍ A PROŽÍVAT SVÉ POCITY, OPĚT OŽIJETE!

Chopte se příležitosti…výsledek bude stát za to!

1 Comments:

  • At 8:04 PM , Blogger Unknown said...

    FAKT NECHÁPU CO SE SNAŽÍŠ ŘÍCT KAČENKO... A NEBUDU ASI SÁM... ALE TA FOTKA... MODELKA!!! :-)

     

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home