Kate's Journal

Friday, December 28, 2007

Čemukoliv věnujete pozornost, to tvoříte

Když se cítíte nepříjemně kvůli něčemu, co jste udělali, když máte pocit, že jste nebyli dost silní nebo že jste neřekli, co jste měli, když se zabýváte tím, co nejste a co neumíte - posílíte tyto energie, které vás pak budou ještě více ovládat. Všímejte si raději kvalit, které máte. Vyberte si vlastnosti, které chcete zosobňovat a vzpomeňte si na situace, kdy se vám to už dařilo. Čím více se uvidíte takoví, jakými se chcete stát, tím více se takovými budete stávat. Když si říkáte: "Nemám žádnou vůli, nic nedotahuji,"posíláte si tuto energii jednoduše do své budoucnosti. Začnete-li si ale říkat: "Líbí se mi, jak jednám s lidmi. Mám pevnou vůli a dovedu se výborně soustředit," začnete zažívat novou energii přicházející z nitra začnete takoví opravdu být. Kdykoliv o sobě máte nějakou negativní představu - když si říkáte věci jako "nikdy nic nedokončím" nebo nemám čas" - posíláte do světa obraz, vysíláte danou kvalitu a tvoříte si ji ve svém životě. Když o sobě mluvíte pozitivně, také se takovými stanete.

Pokud o sobě říkáte něco, co uvnitř necítíte jako pravdu, lidé to vycítí. Na druhé straně, pokud víte, že máte určitou vlastnost či osobní rys, lidé to ve vás vždycky a všude uvidí a budou vás v tom podporovat, i když o tom nebudete mluvit.


Odpuštění a poděkování

Komu obvykle říkáme dobří lidé? Těm, kteří nám dělají něco dobrého, pomáhají, přinášejí do našeho života radost. A komu říkáme špatní? Těm, kteří nám působí bolest. Ale přece my sami vytváříme svůj svět, sami vyvoláváme bolest. Tedy sami přitahujeme takové lidi. Pomáhají nám odhalit naše slabé a bolestivé body, pomáhají nám stát se silnějšími. Proč se v tom případě na ně zlobíme,urážíme se? Vždyť vás nenapadne zlobit se na oheň, když se spálíte.

Bolest je záchranná reakce, signál, že něco dělám špatně a mám změnit své chování. A není důležité, jaká je to bolest: fyzická nebo duševní.

Občas do svého života přitahujeme lidi,kteří nám působí bolest. Ve skutečnosti jejich úkolem je pomoci nám, abychom se změnili, stali se moudřejšími a silnějšími. Nestojí za to propadat bolesti. Pokud jste se řízli do prstu a po celé dny myslíte na to, jaké je to špatné a bolestivé, vaše rána se začne podebírat. Proto odpusťte tomu, kdo vás urazil, a nejen to, poproste ho o odpuštění, pokud jste pociťoval vůči němu agresi, poděkujte mu za ponaučení.

Já jsem přestala rozdělovat lidi na dobré a špatné, přátele a nepřátele. Pro mě jsou všichni lidé přátelé. Jedni mi přinášejí radost, druzí napomáhají mému růstu, vývoji, zocelují mého ducha. Obojí jsou potřební

2 Comments:

  • At 4:40 PM , Blogger Pete said...

    LOL...Love the "Wingdings" Kate....almost as easy to understand as Czech. :))))

    Big hug
    Pete

     
  • At 1:28 PM , Anonymous Anonymous said...

    WOW Kat...just seen your last video...

    "Kathy in off session - posing and flexing in the gym"...

    your biceps are unreals!!! :O:O:O:O

    Go great Kat...you have done a goOoOoOoOod work!!

    Best wishes and a big hug.

    Paul "thewildehorse"

     

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home