Kate's Journal

Friday, March 12, 2010

Doufám, že se nebude bráška zlobit...ale jeho report naší výpravy musím sdílet (ne každý máme FB:o)
Arnold Classic 2010 - Columbus, Ohio (USA), 4th - 7th March 2010
V těchto řádcích chci sdílet události a pocity ze soutěžní cesty za oceán s pěti závodníky ČR a dalšími, pro které je tento sport více než jen koníčkem..

Úterý 2.3.2010, Středa - Cesta CZE to USA

Pro mě cesta začala ve středu ráno budíkem ve 02:00 - rychlý start, navařit na cestu a dobalit zbytek věcí, převážit zavazadla a směr Brno - centrum, kde ve 04:00 odjížděl spoj směr Praha - Ruzyně s plánovaným příjezdem v 7:30 na místo.



Na letišti jsme měli sraz se všemi ostatními. Tedy ve finále šlo o tři závodnice (Katka Kyptová, Věrka Mikulcová, Jana Paulátová) a dva závodníky (Lukáš Osladil, Honza Kubík) + tři jedinci aka support team.



První ranní neveselá zpráva nás čekala u odbavení, kdy nám bylo sděleno, že náš let do NY je spožden a tím pádem nejsme schopni stihnout navazující let z NY do Columbusu, jak bylo v plánu. Tedy přebookováno na nejschůdnější alternativu PHA - Amsterdam - Minneapolis - Columbus! Cesta se rázem protáhla a plánovaný přilet v 16hod tamního času se posunul na 23. hodinu! Naštěstí se vyplatila časová rezerva a stíhali jsme čtvrteční ranní prezentaci v COL! V 11hod jsme odletěli směr Amsterdam, kde jsme byli díky letecké dopravě Holandského království co nevidět.



Po přípetu následovala siesta u kávy a dopolední svačinka - "někteří" měli POUZE jedno jídlo za ten den - začali ráno v ČR a končili s ulehnutím do postele v Columbusu! :-) Jde samo o závodníky, kteří zodpovědně sytili svá těla sacharidy, aby co nejlépe dokončili předsoutěžní superkompenzaci !



Za TOP bych jednoznačně bral Lukášových 2200g sacharidů ve 22hod provozu ! Neskutečně lačné tělo po energii po třech až nemožně tvrdě odtrénovaných dnech bez gramu sacharidů si řeklo o své !



Po společném posezení a startovní fotografii naší skupiny jsme odletěli směr Minneapolis. Jen štěstí, že naše obrovské letadlo nebylo naplněno a tedy bylo možné využít komfortu a pohodlně si lehnout třeba i přes 4 sedačky ! :-) 9 hod letu bylo ihned lépe snesitelnými..



Let jsme bez problémů zvládli, jen energie již vážně docházela všem ! Z Minneapolis do finální destinace - Columbus, Ohio - let trval pouhých 120min, které skoro všichni z nás pochoitelně prospali. Dorazili jsme před 23hod místního času (-6hod CET).



Vypůjčili jsme na letišti auta a vydali se do reservovaného hotelu. Pro mě osobně šlo o 26hod cestování, po kterém jsem na pokoji padl doslova do únavoveho komatu! Ostatní na tom byli velice podobně - únava se projevovala...před soutěžícími po desítkách dnů diety opravdu smekám !!






Čtvrtek 4.3. - Prezentace, vážení, Bikini model competition & Fitness figure prejudging

Po tvrdém spánku jsme začali čtvrteční den kvalitní snídaní v hotelu, kde bylo vše připraveno dle plánu. S příchodem mezi stoly mě jako první zaujal spokojený výraz Lukáše, který s horkou právě dopečenou waflí v ruce nekompromisně tuto pochutinu doporučoval s tím, že už má v sobě čtvrtou !



Ve finále jeho ranní menu druhého dne cukrování čítalo 8 velkých waflí s medem + 6 muffinů ! Žilnatost a bytnost jeho svalové hmoty byla po tom menu neuvěřielná !



Po snídani následovala kontrola formy soutěžících, kde bylo po několika minutách jasně dáno, kdo bude celý tým dopoledne bavit - po bohaté snídani Lukáš sázel hlášku za hláškou - co slovo, to perla..očividně mu vydatný start do dne prospěl i psychicky ! :-)











Po kontrole jsme nasedli do aut a zamířili na místo konání prezentace a části souteží Arnold Sports Festivalu 2010..



..kde už se to plnilo více či méně známými obličeji kulturistiky a fitness.





Mezi nimi jsme mimo jiné potkali světově známou tvář sports modelingu, soutěžící v kategorii fitness figure amateur - Allison Moyer. Jde o jednu z mých velice oblíbených závodnic - tedy jsem neváhal a z premiérového setkání naživo přinesl i foto ! ;-)



Večer téhož dne šla na scénu naše první závodnice, zapsána v kategorii bikini model - Jana Paulátová. Na zahájení a "odpanění mola" krásnými ladies se přišel podívat plný sál diváků !



..Večerní Podium bylo doslova k prasknutí narváno více než stovkou překrásných slečen zmíněné kategorie..














Jana se bohužel přes obrovskou konkurenci do top 10 nedostala, ikdyž na podiu nechala a ze sebe prodala vše !
Po kategorii bikini model následovala kategorie neméně kvalitní a taktéž brutálně obsazená - fitness figure model amateur(srovnatelná s nám známou kat. bodyfitness)



Tato kategorie..



..čítala opět přes stovku skvěle připravených okouzlujících závodnic..



..rozdělených do skupin A - F dle výšky !



Bylo opravdu na co koukat !







Mezi soutěžícími jsem měl od počátku své favoritky - sladkou Texas lady Krissy Richard



..již zmíněnou velice luxusní Alli Moyer..





..a neméně okouzlující holandskou závodnici s neuvěřitelným výrazem a vystupováním !





Celý soutěžní den končil pozdě v noci, kdy jsme se z Veterans hall vydali přímou cestou na hotel na kutě, protože nám do jednoho padala hlava únavou. Hlavně nás čekal velice dúležitý pátek - dopolední prejudging rounds pro naše čtyři zbývající závodníky, takže bylo třeba se na to co nejlépe vyspat.


Pátek 5.3. - Prejudging - amateur bodybuilding men & women

Páteční dopoledne bylo jednoznačně nejdůležitějšími okamžiky pro zbytek týmu, tedy pro Katku, Věrku, Lukáše a Honzu - čekalo je prejudging round, kde se rozhodovalo o jejich postupu do finále kategorií !
Vše se dnes odehrávalo v sále Veterans Hall.



Program odstartoval dámskou amatérskou kulturistikou - nejlehčí váhovou kategorií..



..která byla následována střední váhou kulturistek..



..a jako poslední z kulturistiky žen jsme mohli vidět kategorii nejtěžších dam, která byla nejpočetněji a velice vyrovnaně obsazena ! Mezi těmito závodnicemi byly také první dvě česká želízka v ohni pro tento den - Katka Kyptová a Věrka Mikulcová







Po úvodním srovnání a s prvním vyvoláním od rozhodčích, se rýsovala pětice závodnic, které s největší pravděpodobností otevřou brány finále kategorie (později potvrzeno i oficiálním rozhodnutím rozhodčích). Mezi nimi byla bohužel jen jedna z českých závodnic - Katka Kyptová.



Dále následovaly kategorie amatérské kulturistiky mužů. Amatérská kulturistika mužů čítala přes stovku perfektně pripravených závodníku ze všech koutů světa. Mezi nimi i naši chlapáci - Lukáš Osladil a Honza Kubík. Kategorie byly tradičně řazeny od nejlehčích až k těžkotonážníkům v super heavyweight cathegory.

Po boji nejlehčí kategorie..



..nastoupila druhá kategorie amatérů..



..kde bojoval Honza Kubík, který se ale bohužel přes tvrdou konkurenci nedokázal do finále prokousat.







V pořadí čtvrtá kategorie byla do 100kg - heavyweight, kde startoval Lukáš Osladil snad v životní formě!



Jeho tělo bylo neuvěřitelné a příprava perfektně načasována! Do finále se i přes velký počet závodníků probojoval!



Poté následovala kategorie těžkotonážní - nad 100kg a bylo opravdu na co koukat ! Pánové přivezli neuvěřitelné formy !



Touto kategorií skončila semifinálová kola a bylo jasné, že naše dvojice postupujících bude v sobotu bojovat o TOP ve svých kategoriích ! Již tento výsledek byl pro oba velkým úspěchem, vzheldem k jejich debutu na Arnold Classic Amateur. Jak Katka, tak i Lukáš byli odhodláni na finálových prknech nechat maximum a ještě trosku více !!!
Proto byl směr naprosto jasný - regulovaný příjem stravy po semifinals a spánek - načerpat co nejvíce energie pro zítřejší finálové boje !

Já jsem se po obědě i s několika dalšími vydal na Arnold Classic EXPO - široce obsazený prestižní veletrh, kde bylo možné potkat stánky všech větších i těch menších značek, které mají co dočinění s fitness, kluturistikou, powerliftingem a sportem obecně. Jde o obrovské veletrhy a show ku příležitosti každoročních Arnold Sports Festivals. Až zde jsem si udělal obrázek o tom, jak světoví sportovní giganti staví svůj obchod a filozofii zde v USA - opravdu nenopsatelná událost, kterou v průběhu 3 dnů navštíví více než 170,000 lidí ! Opravdu jsem si to užíval a trávil tam vždy aspoň část z každého výstavního dne.

Fotodokumentace mluví sama za sebe..je třeba sdělit tvrdý poznatek No.1 - lidé v USA berou bodybuilding úplně jinak, než obyvatelé naší střední Evropy. Zde vás ihned po vstupu doslova zhltl tzv. "Be body proud phenomenon!" Bodybuilding je tu kapitolou, které se lidé opravdu NEBOJÍ !



Mezi vystavovateli bylo možné potkat nespočet celebrit a velice zvučných jmen minulosti i přítomnosti v odvětví fitness a bodybuildingu..jakými jsou ku příkladu legendární 3x Mr. Olympia Frank Zane..



..či party boy Chris Cormier..



..nebo comeback naplňující Ronnie "Big Ron" Coleman!



Dále k mému velkému potěšení se tu zjevil i obrovský 181cm vysoký Zack "The King" Khan - jeden z mých "koní" kulturistiky !

Hi ! My name is Zack Khan and I'm ready to kick some F**CKING ASS !!! ;-)


Ne nadarmo mají pánové rádi tuto akci..



..je toho zde k vidění spousta..



Já si tu splnil svůj malý sen a osobně jsem se seznámil se svou oblíbenou hvězhou fitness modelingu - okouzlující Jamie Eason, ketrá mě absolutně odzbrojila svou bezprostředností a upřímným přátelským přístupem.. ;-)

Jamie & me..The hottest girl ever !! Live je vážně ještě přítažlivější..


Po odpoledni na EXPU nás čekal první vrchol eventu - finále profesionálek v kategoriích figure fitness model, fitness women a bodybuilding women ! Vše se opět konalo v druhém sále budovy Veterans od 19hod.

Večer žačali opět dva perfektní moderátoři, kteří opravdu bavili celý obrovský po strop naplněný sál. K nim se po chvílí k našemu příjemnému překvapení přidala velice zábavná dvojice ve složeni governer & actor - A.Schwarzenegger spolu se S. Stallonem ! Opravdu silný zážitek, vidět a slyšet tyto osobnosti live !

Finálové soutěže odstarotvala kategorie fitness women pro! Soutěžící uvedly svymi perfektně připravenými tělesnými schránkami a propracovanými volnými sestavami sál přímo do varu.





Finálová TOP six !





Dále navázala kategorie fitness figure model pro, která se jen hemžila přítažlivými ženami z obálek všech světových fitness a wellness časopisů!







finálová TOP six !





Vrcholem večera se stala kategorie bodybuilding women pro, kde jsme videli neuvěřitelně připravené světoznámé kulturistky, které svá těla na podiu náležitě prodávaly a pořádně vířili atmosféru v sále !















TOP six !





Vítězství neuvěřitelné Iris Kyle, která po sléze oznámila, že je nejštastnější ženou na světě, uzavřelo tento velice povedený večer a také i den.



Další cesta směřovala na hotel - na kutě, protože sobotní dopoledne bylo ve znamení finálových bojů všech amatérských kategorií na hlavní stagi na EXPU, na které se tradičně těší a sleduje více než 15,000 fanoušků ! Bylo nutné tělu dopřát odpočinek a obnovit zásoby energie pro důležitý a náročný den..


Sobota 6.3. - amateur cathegories finals

Sobotní ráno začalo brzy před snídaní, kdy bylo třeba Katku ještě před odjezdem z hotelu natřít poslední vrstvou barvy. Energie bylo již opravdu málo, ale chuť bojovat byla silnější, než samotná únava. Po snídani jsme vyrazili směr Columbus Convention center, kde se EXPO odehrávalo. V 8hod ráno proběhl meeting všech závodnic, kde dostaly kompletní info o průběhu finále. Odevzdali jsme hudbu k volné sestavě a šli jsme se posadit na kávu ! Nálada byla skvělá..



Po ranním sedánku, který dobře posloužil pro rozdýchání a zklidnění se šlo na věc - směr šatna, převléct, natáhnout finnisher na pokožku a rozcvičit tělo. Dámy využívaly každý volný prostor pro svou přípravu. Některé ještě relaxovaly..



..jiné již energicky rozehřívaly své něžné svaly jak mimo šatnu..











..tak i v šatně - každý kousek místa byl využit - krásný pohled musím říct ;-)



Naše již známá holandská tvář byla v maximální pohodě..



..a neměla nejmenší problém se na vyzvání pochlubit se svou skvělou formou a úsměvem.



Zatím se před hlavní stagí nashromáždil tradične neskutečný počet diváků a fanoušků, kteří čekali na největší událost dopoledne.



A tak to všechno začalo - první byly finálové kategorie bikini model amateur, které v mžiku znaly své vítězky. Další kategorií byly fitness figure model amateur, ve svých šesti finálových výškově odlišných skupinách.

Od nejnižších slečen..











..až po ty nejvyšší !



Slovenská závodnice Natalia Lenartová svou kategorii k naší velké radosti vyhrála..



..a tím se probojovala do souboje o absolutní vítězství, na které ale bohužel již nedosáhla.



Kategorii fitness figure model amateur následovala dlouho očekávaná kategorie bodybuilding women amateur, která opět startovala lehkými váhami..



..na které navázala střední váha..



..a finálně heavyweight, kde bojovala i Katka Kyptová!



Tato kategorie byla opravdu neuvěřitelná ! Tři závodnice brutálním způsobem přes noc dotáhli formu a doslova uzrály. Jejich připravenost byla až neuvěřitelná !







Ve finálních součtech Katka při svém debutu na Arnold Classic Amateur obsadila úžasné páté místo, které přesáhlo její očekávání a radost byla velká !





Vítězkou kategorie se stala naprosto neuvěřitelná Argentinská závodnice !



Po dámských kategoriích navázaly kategorie amatérských kulturistů, kteří přinesli na finálová podia již očekávané perfektní kvality ! V druhé nejtěžší kategorii bojoval o vrchol Lukáš Osladil, který v součtech obsadil skvělé čtvrté místo ! Nutno dodat, že se také jednalo o jeho debut na Arnold's 2010.



Po ukončení finálových bojů amatérských závodnic a závodníků následovala jasná mise - ukoj svůj hlad a chuť ! :-) Neřízená žranice všeho, co na EXPU přišlo pod ruku..a že toho nebylo málo !



Post show menu !! Někteří u stolu zjistili, že neměli hranolku v puse cca 7 let ! :-D


Poté přišla spousta energie a s člověkem to dělá divy..



..byla velká chuť divočit a užít si odpolední EXPO !





No a jak to tak bývá, po tom nekonečném ochutnávání bylo třeba odfrknout, protože se bříško kvalitně plnilo ! Ale výmluvný spokojený výraz neodcházel.. ;-)



Po krátké siestě jsme si i dále naplno užívali EXPO..







Celý den se opět na EXPU pohybovaly hvězdy tohoto odvětví, jako např. skvělá a velmi příjemná soutěžící ve fitness figure amateur - Texas lady Krissy Richard..



..nebo již zmiňovaná vždy veselá a nyní i luxusní biceps pózující sexy Jamie ! ;-)

Jamie & her sexy female flexing ;-)


Sobotní den na EXPU byl dnem úspěšným a příjemně stráveným ! Večer nás čekal vrchol víkendu - Finále Arnold Classic Men Pro ! Tato show se odehrávala v hlavním sále Veterans Hall v centru Columbusu. Sál beznadějně vyprodaný a plný lidí, kteří dobře věděli, že je čeká nezapomenutelná show. Dvojice moderátorů opět nezklamala a k nim opět duo Arnie & Sly - vynikající úroveň.

Večer začal srovnáváním finálových soutěžících - všichni v pekelně dobré formě ! Navíc zážitek vidět tyto hvezdy live na několik metrů, je opravdu k nezaplacení ! Večer gradoval a pokračoval volnými sestavami, kde bylo k vidění opravdu hodně. Vše absolutně zabil "král pózingu" posledních let Kai Greene, když užil prvky jako výstup na stěnu VE STOJI NA RUKOU atd.. - neuvěřitelná show a také byl odměněn cenou "Best posing routine". Každý ze závodníků byl absolutně originální a skvělý - potlesk vždy málem zbořil střechu sálu ;-)

Po volných sestavách A. Schwarzenegger předával "Life Achievment Award 2010" - obdržel ji S. Stalone - vše bylo doplněno skvělou video prezentací celého života Slye. Byla nabita motivací, odhodláním a sílou rčení "follow your dreams".

Poté podium ovládli Strongmani, kteří se zde utkali ve své poslední disciplíně víkendu - výběh do nakloněné roviny s 1000lbs. konstrukcí v rukou na čas ! Po vyhlášení výsledků a ocenění Strongmanů krásnými $ cenami se událo neobvyklé - vítěž Strongmana 2010 převzal mikrofon a po poděkování všem vyzval svou přítelkyni na podium, kde ji v pokleku požádal o ruku ! Slěčna očividně bojovala se zástavou srdce v té chvíli, ale odpověděla správně - ANO ! Celý sál opět na nohou za burácejícího potlesku !

Večer byl na vrcholu a na řadě bylo vyhlášení pořadí TOP 6 profesionálů ! Večerní souboj dopadl následnovně :

1. Kai Greene
2. Phil Heath
3. Branch Warren
4. Dexter Jackson
5. Toney Freeman
6. Ronny Rockel

Byla to perfektní třešnička na dortu a nezapomenutelný zážitek. Vše korunováno skvělou řečí vítěze Kaie Greena, která byla plná motivace a chuti dále překovávat sám sebe !


Neděle 7.3. - Arnold Sports Festival EXPO

Nedělní den jsme celý trávili na EXPU, protože již bylo po soutěžích a atmosféra byla pohodvě uvolněná - byli jsme rozhodnuti si den bez stresů užít, na EXPU si jít po svém, vyhledat vše dle vlastních zájmů, ulovit fotografie přítomných finalistů předešlého PRO večera a dalších idolů ;-)

Při cestě do Convention Center jsem využil krásného počasí, které nás provázelo celý pobyt a pořídil něco málo obrázků z centra města..





Poslení den EXPA jsme opět nebyli jediní, kteří vyrazili za zážitky - v průběhu tří dní EXPO navštívilo více než 170,000 lidí !



..úlovky dne : Branch Warren..poprvé jsem viděl na jeho tváři úsměv ! :-)

Not a human..The Superhuman !! Branch Warren


Úřadující Mr. Olympia Jay Cutler..



..easy going Silvo Samuel..



..Ronnie Coleman při dietní chybě - fastfood lunch with family ! :-)



..Brandon Curry aka táta na plný úvazek..



..legendární "golden age bodybuilder" Lou Ferrigno..



..obrovský Gunter Schlierkamp..



..a mistr symetrie Shawn Ray !



Dále byly k vidění obrovské profesionální kulturistky, které byly velice pohodové a bezprostřední..







Jacked up Divas - team Alli Moyer



..a spousty dalších "zajimavých objektů" ;-)



Celý den byl dle plánu pohodový a velice jsem si jej užil..potkal všehcny, které jsem potkat chtěl, nechal podepsat své oblíbené osobnosti, ulovil spoustu nedocenitelných fotografií a slíbil jisté neuvěřitelné osůbce zářiový meet na Mr. O.ve Vegas ! :-P

..in fabulous shape all the time !


...

Pondělí 8.3. - shopping & staff like this ;-)

Pondělní ráno startovalo poslední den pobytu zde, v Columbusu ! Padl na mě trochu smutek, že již zítřejší ráno bude směřováno na letiště a zpět domů, do střední Evropy..pryč od jednoho z nejsilnějších profesních a seberealizačních zážitků mého krátkého života ! Na druhou stranu si říkám, že jsem toho opravdu plný, vezu sebou domů nezlomitelnou motivaci, chuť a drive do práce - plnit své sny !! Se vší pílí..na 120% !!!

Tedy pondělí jsme strávili výletem po nákupních centrech, který zaručoval nárůst radosti z naplněných tašek a zodpovědné vyprázdnění peněženek ! :-D

Poté opět něco málo práce před objektivem a večer na hotelu. Zítra nás čeká snídaně a cesta na letiště, odkud míříme cestou Columbus - New York - Prague !

...

Cesta je u konce a je třeba se ohlédnout..hodnocení ? Pro mě neexistují slova pro popis síly zážitků a zkušeností, které mi tento týden dal ! Po soutěžní stránce velice úspěšná výprava..po stránce osobní celá akce předčila má očekávání - věřil jsem, že jde o obrovský event a prožitky budou silné, ale takový efekt a dopad na sebe samotného jsem opravdu nepředpokládal - každá chvíle tady stála za to a budu se sem dlouho v mysli vracet..a příští rok znovu zde live ! ;-)

Pro vás všechny, kteří se kolem bodybuildingu točí více či méně a na tento report narazili - doufám, že vás můj pohled a některé osobní postoje v článku nenudili - pojal jsem to jako deníkový popis sletu informací a událostí, které se udály ! Měl jsem možnost Arnold Classic 2010 zažít live a měl jsem chuť se s vámi o zážitky podělit.

Takže nyní nezbývá nic jiného, než jen říci enjoy it as much as possible & follow your dreams !!! KEEP GOIN' !!! .. n' c ya on Mr. Olympia in Sept. 2010..for sure ! To si nenechám ujít.. ;-)

Best regards & greetings from Columbus, Ohio..

Michal "Mike" Velkov

2 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home